مقایسه ماشین سوناتا و رنو سفران

بار دیگر کره‌ای‌ها و فرانسوی‌ها به مصاف یکدیگر آمده و با عرضه سدان‌های سوناتا و سفران به رقابت پرداخته‌ا

توسط KETABKHOOOON در 3 مرداد 1399



بار دیگر کره‌ای‌ها و فرانسوی‌ها به مصاف یکدیگر آمده و با عرضه سدان‌های سوناتا و سفران به رقابت پرداخته‌اند. رنو سفران سدانی خانوادگی است که حدود 30 سال از تولید اولین نسل آن می‌گذرد. حضور این خودرو در بازارهای داخلی از سال 2011 با نام رنو لتیتود رقم خورد. از سال 2014 به بعد نام رنو سفران بر سر زبان‌ها افتاد اما استقبال چندانی از این خودروی تازه‌وارد نشد. به همین دلیل واردکنندگان آن ترجیح دادند که به سراغ رقبای کره‌ای رفته و از سال 2016 نسخه جدیدی از این خودرو در کشور مشاهده نشد. رقیب قدرتمند آسیایی سفران یعنی سوناتا در دود سه دهه است که باقدرت در بازارهای جهانی حضور دارد. در بازار ایران پس از عرضه نسل ششم، نام سوناتا بر سر زبان‌ها افتاد. واردات این خودرو به لطف کیفیت مناسب آن همچنان ادامه داشته و قادر است رنو سفران را به‌راحتی از عرصه رقابت کنار بزند. برای اطلاع از لحظه‌به‌لحظه این رقابت پرشور و هیجان تا پایان این مطلب با ما همراه باشید تا در مورد مزایا ماشین سوناتا و رنو سفران صحبت کنیم.


طراحی


سادگی اصلی است که در طراحی رنو سفران به چشم می‌خورد. در بدنه بیرونی این خودرو خبری از خطوط کشیده و برجسته نیست. مه‌شکن‌های دایره‌ای، چراغ‌های کشیده و جلوپنجره معروف رنو همگی باعث شده است که سفران یک خودروی ساده و باوقار باشد. در مقابل طراحان کره‌ای سوناتا دست‌ودل‌بازانه از خطوط برجسته در نمای روبه‌رویی و جانبی آن بهره گرفته‌اند. وجود این خطوط در کنار چراغ‌های چشم‌گربه‌ای و مه‌شکن‌های منحصربه‌فرد باعث شده است که سوناتا با ظاهری اسپرت و خشن در برابر سفران رسمی و ساده قرار بگیرد.
در نسل‌های مختلف سوناتا نمی‌توان تفاوت چندانی را در طراحی‌های خارجی یافت. بااین‌حال در نسل‌های جدید امکانات کابین در جاهای در دسترس‌تری قرار گرفته و فضای بزرگ‌تری برای قرارگیری سرنشینان در نظر گرفته‌شده است. ترکیب اجزای داخلی سوناتا نیز همچون محیط بیرونی آن حس قرارگیری در یک خودروی اسپرت را به شما القا خواهد کرد. ر فضای داخلی سفران همان اصول سادگی رعایت شده و اتفاق خاصی را برای شما رقم نمی‌زند. شاید وجود تعداد زیاد دکمه‌های کنترلی بر روی داشبورد میانی کمی شما را گیج کند اما کنترل همه‌چیز به‌راحتی در اختیار ما قرار خواهد گرفت. با توجه به اینکه سفران یک خودروی خانوادگی است، فضای کافی برای همه سرنشینان خود فراهم خواهد کرد.


مشخصات فنی
موتور 2.5 لیتری رنو سفران با استفاده از 6 سیلندر قادر به تولید قدرت 180 اسب بخار و گشتاور 237 نیوتن متری است. گیربکس 6 دنده اتوماتیک و سیستم انتقال قدرت دیفرانسیل جلو برای شتاب‌گیری 10.7 ثانیه‌ای به کمک این خودرو آمده و تجربه حداکثر سرعت 210 کیلومتر بر ساعت را برای شما رقم میزند. برای حرکت با این خودرو در هر 100 کیلومتر به 9.7 لیتر سوخت احتیاج خواهید داشت. پیشرانه 2.4 لیتری سوناتا با استفاده از 4 سیلندر قدرت 176 اسب بخار را تولید می‌کند. گشتاور 229 نیوتن متری سوناتا از طریق گیربکس 6 دنده اتوماتیک به چرخ‌های جلو واردشده و حرکت با حداکثر سرعت 208 کیلومتر بر ساعت را برای آن ممکن می‌کند. شتاب صفر تا صد 9.5 ثانیه‌ای و مصرف سوخت 8 لیتر در هر 100 کیلومتر سوناتا را کمی جلوتر از رقیب فرانسوی خود قرار می‌دهد.


امکانات رفاهی و ایمنی
کروز کنترل، کمک به شروع حرکت در سربالایی، کنترل‌کننده کشش و پایداری، سه حالت اکو، نرمال و اسپرت رانندگی، سنسورهای جلو و عقب، سنسور باران، ترمز کمکی، فرمان برقی 4 حالته و حساس به سرعت، ترمزدستی برقی، ترمز ABS و EBD، ترمز اضطراری و اتوهلد امکاناتی است که به کمک‌راننده سوناتا برای هدایت راحت‌تر آن می‌آید. برای رفاه و ایمنی بهتر راننده و سرنشینان نیز امکاناتی نظیر دی‌لایت، اتولایت، تنظیم اتوماتیک ارتفاع نور، چراغ‌های چرخشی مجهز به چراغ شور، مانیتور 8 اینچی لمسی در وسط داشبورد و مانیتور 4.2 اینچی در صفحه کیلومتر، سیستم صوتی با 8 بلندگو، ایربگ‌های راننده و سرنشین، صندلی‌های برقی با پشت‌سری‌های فعال، تهویه اتومات دوگانه با دریچه‌های عقب، صندلی‌های عقب تاشو و دوتکه، کمربندهای ایمنی محدودکننده و پیش کشنده، آینه‌های جانبی برقی دارای گرم‌کن، آینه وسط کروماتیک، سانروف و سقف پانوراما در نظر گرفته‌شده است.
لیست بلندبالای سوناتا نشان می‌دهد که سفران امکان رقابت با آن را ندارد. امکانات زیادی نظیر مانیتور داشبورد، صندلی برقی، گرم‌کن آینه‌های جانبی، آینه وسط کروماتیک و... را می‌توان نام برد که جایشان در رنو سفران خالی است.


جمع‌بندی
بررسی مشخصات هیوندای سوناتا و رنو سفران خبر از برتری رقیب کره‌ای در میدان رقابت می‌دهد. این موضوع بیشتر به دلیل به‌روز بودن سوناتا و حضور نسل‌های جدید آن در بازارهای ایران است. اگر واردات رنو سفران در 2016 منتفی نشده و اکنون شاهد حضور نسخه‌های به‌روزتر آن بودیم شاید ورق به نفع این خودروی فرانسوی برمی‌گشت. بااین‌حال هنوز هم بسیاری از خریداران که قصد خرید خودرویی ساده و نه‌چندان قدیمی را دارند رنو سفران را به سوناتا ترجیح می‌دهند. این درحالی است که سوناتا نسبت به رقبای اروپایی هم‌عصر خود حرف کمتری برای گفتن دارد.

آخرین مطالب