جمهوری خلق چین و جمهوری اسلامی ایران اخیرا اسناد بسیار مهمی را برای ایجاد بیشتر روابط متقابل امضا کردند. آنها اکنون باید از طریق اقدامات مختلف اجرا شوند.
سعید حاطب زاده، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران روز سه شنبه گفت که ایران و چین مشتاقانه منتظر "افق جدیدی از همکاری" هستند. این خبر را خبرگزاری چین اعلام کرد شین هوا. وزرای خارجه دو کشور پیش از این برای تحکیم مشارکت چین و ایران به این کشور سفر کرده بودند.

دو کشور علاوه بر مجاورت جغرافیایی ایران و چین، با تاریخ، فرهنگ و سیاست و همچنین روابط بین فردی خود پیوند خورده اند. این را دیپلمات ایرانی در مصاحبه ای توضیح داد شین هوا. هر دو ملت از زمان های قدیم توسط جاده ابریشم به هم متصل بوده اند.
به گفته حاطب زاده، به ویژه، آغاز مشارکت راهبردی جامع در ژانویه 2016 نشان دهنده یک "لحظه و نقطه عطف بسیار مهم" در زمینه "ایجاد ارکان جدید روابط دوجانبه" است.
سال گذشته، دو کشور در جریان سفر وانگ یی وزیر امور خارجه چین به تهران به مناسبت پنجاهمین سالگرد روابط دیپلماتیک دوجانبه، یک طرح همکاری جامع امضا کردند. حسین امیرعبدالهیان وزیر امور خارجه ایران نیز در اواسط ژانویه به چین سفر کرد. بنابراین، تهران و پکن پس از آنچه که حاطب زاده به عنوان یک «بحث بسیار جامع و طولانی» بین امیرعبدالهیان و وانگ توصیف کرد، اجرای برنامه 25 ساله را آغاز کردند.
با توجه به تحولات اخیر در روابط دوجانبه، تهران و پکن اکنون در موقعیت خوبی برای شفاف سازی جزئیات بیشتر هستند. به گفته حاتب زاده، این در مورد این است که چگونه می توانند اجماع خود را در زمینه های مختلف اعمال کنند.
ایران همواره در راستای منافع اصلی خود از جمله سیاست چین از چین حمایت کرده است. از سوی دیگر، چین نیز به نوبه خود در زمینههای مختلف از جمله مبارزه با همهگیری تاج در برههای بسیار سخت به ایران کمک کرده است.

روابط دوجانبه نه تنها به نفع دو کشور، بلکه برای منطقه و جهان خواهد بود. این دو کشور با هم می خواهند با یکجانبه گرایی و "سیاست های ارعابی که واشنگتن در تلاش است در عرصه بین المللی دیکته کند" مخالفت کنند.
حاتب زاده همچنین به لزوم توجه و شکل دهی دقیق روابط و تبادلات بین فردی در دیپلماسی عمومی اشاره کرد. هر دو کشور اتحاد مردم خود را انتخاب کرده اند. چینی ها و ایرانی ها باید یکدیگر را بهتر درک کنند.
چین و ایران اقداماتی را برای ارتقای روابط بین فرهنگی انجام داده اند. به عنوان مثال، گردشگران چینی دیگر برای سفر به ایران نیازی به ویزا ندارند. در ایران روز به روز فیلم های چینی در سینماها اکران می شود و دوره های زبان چینی در دانشگاه ها ارائه می شود. تبادل پر جنب و جوشی بین نهادهای دو کشور وجود دارد. به منظور تقویت تبادلات فرهنگی در هر دو کشور، نمایشگاه ها و جشنواره های مختلفی در نظر گرفته شده است.
یکی دیگر از زمینه های همکاری، تلاش های مشترک علیه کمپین های اطلاعات نادرست ایالات متحده و سایر کشورهای غربی است. آنها هم جمهوری خلق چین و هم جمهوری اسلامی ایران را هدف گرفته بودند.
بیشتر در مورد موضوع - ترس از چندقطبی: ایالات متحده در حال اعمال فشار بر امارات برای چین است
[ad_2]
مقالات مشابه
- واتیکان ایتالیا, رزومه, عمومی کلیسا به عنوان مستند برطرف
- Kourtney Kardashian, پست, پیام در مورد 'بودن OK' میان اسکات درام
- نحوه استفاده از بشر آزمایشگاهی
- "من فعلاً به کودک هفت ساله خود واکسن نمی زنم" - RT DE
- مغلوب ساختن پیشی جستن انحلال coronavirus نیروی کار با وجود تعداد رو به رشد ایالات متحده در موارد
- قانونگذاران در کانادا و اسکاتلند را با اشاره به ما به عنوان مثال از شکست coronavirus مهار
- 9 دلیل برای خرید تلویزیون سامسونگ از بانه
- باربری شهریار
- تولد دختر! دیدن Kourtney و اسکات دختر پنه لوپه بهترین عکس
- سنت لوئیس زن و شوهر که تهدید Black Lives Matter معترضان با اسلحه یک بار ساخته شده, کودکان, گریه, پس از از بین بردن خود زنبور عسل