آموزش تهیه سیر سیاه 2023-10-24

بهترین روش خوردن سیر خام که نمی‌دانستید

در این مقاله طرز تهیه ماگرتا، با مراحل کامل طرز تهیه سیر سیاه آشنا می‌شویم و اسرار پشت این تجربه کمیاب را کشف می‌کنیم. اولین گام در تهیه سیر خشک ارگانیک، انتخاب سیر مناسب است. به دنبال سیرهای ارگانیک با اندازه متوسط و بدون آسیب باشید. سیرهای ارگانیک معمولاً در فروشگاه های مواد غذایی طبیعی یا بازارهای محلی یافت می شوند. سیر خشک یکی از مواد غذایی پرکاربرد و محبوب در آشپزی است که به دلیل طعم و خواص درمانی خود بسیار مورد توجه قرار گرفته است.

سیر سیاه ریز دلیل بر بد بودن سیر سیاه نیست ولی هر چه درشت تر باشند کیفیت بهتری دارند. افراد مبتلا به بیماری های گوارشی آلرژی به سیر یا تداخل دارویی با سیر سیاه باید قبل از مصرف آن با پزشک مشورت کنند. بعد از آماده شدن سیر‌های سیاه (مطابق راهنمایی که پایین‌تر می‌خوانید)، آن‌ها را درون محفظه‌هایی دردار نگه دارید. سیر سیاه به شما انرژی و نشاط می‌بخشد و ضعف و خستگی را از بین می‌برد. دمای بخاری باید بین ۶۰ تا ۹۰ درجه سانتی‌گراد باشد؛ اما روش‌های دیگر معمولاً بهتر عمل می‌کنند.

سیر سیاه پلاک های چربی دورن خون را با رسوب در دیواره رگ ها باعث تنگ شدن رگ ها و عروق می شوند و جریان خون و در نتیجه سکته مغزی و قلبی شود. سیر سیاه به خاطر داشتن ماده هیدروکسی خواص ضد التهاب بیماری های قلبی عروقی پیشگیری می کند. بنابراین مبتلایان به بیماری های قلبی عروقی بهتر است سیر مصرف کنند. سیر حاوی آنتی اکسیدان است که ضد سرطان بوده و رادیکال آزاد در بدن که عامل سرطان هستند از بین می برد. طی تحقیقات خاصیت ضد سرطانی و از بین بردن رادیکال های آزاد در بدن در سیر سیاه ۴.۵ برابر بیشتر از سیر تازه است. به علاوه یک پژوهش روی سرطان معده که انجم شد روند حجم و تومور های سرطانی را کاهش می دهد.

از آنجا که در طی فرآیند تخمیر لازم است دما و رطوبت در محدوده خاصی نگهداری شود و به این دستگاه دما و رطوبت لازم را تامین می‌کند و باعث افزایش خواص و فواید سیر، رفع بو و تندی طعم آن می‌شود. از دستگاه تخمیر سیر سیاه می‌توان برای تخمیر  زنجبیل، پیاز، جینسنگ و محصولات مشابه استفاده نمود. سیر سیاه، بویی تند مانند سیر سفید ندارد، معده را نمی‌سوزاند و جزء مواد غذایی است که اخیرا بسیار مورد بحث و توجه قرار گرفته است.

این ترکیبات به طور طبیعی در طول ذخیره سیر در دمای سرد می توانند هیدرولیز و اکسید شده و آلین تشکیل می دهد. بوته‌های سیر باید چند هفته بدون وقفه در حالت گرم‌نگه‌داشتن غذا بمانند تا نرم و سیاه شوند. هرازگاهی آرام‌پز را بررسی کنید که در همین حالت باشد یا خاموش نشده نباشد. این دسته از فواید ذکر شده برای سیرسیاه به صورت تجربی و بر اساس مصرف برخی از افراد و عملکرد مثبتی که روی آن ها داشته ثابت شده و ممکن است فواید بسیار دیگری نیز داشته باشند که به اثبات نرسیده.

حبه‌ها را از ساقه سیر جدا نکنید و از آب هم برای شستشو کمک نگیرید. هرگونه رطوبت می‌تواند فرایند جا افتادن سیر را مختل کند. ضماد سیر سیاه نیز محصولی شبیه عصاره الکلی است که به جای الکل از یک روغن پایه مانند روغن کرچک ، زیتون ، آفتابگردان یا روغن کند استفاده میشود.

قندخون بالا یا هیپرگلیسمی (hyperglycemia) ممکن است سبب عوارضی جدی مانند بیماری قلبی، نارسایی کلیوی و آسیب عصبی شود. قندخون پایین یا هیپوگلیسمی (hypoglycemia) نیز ممکن است موجب تشنج، غش‌کردن و مرگ شود. در واقع این ماده غذایی با تنظیم میزان انسولین بر قندخون اثر می‌گذارد.

استفاده از سیر سیاه به مقدار زیاد ممکن است خون را رقیق کند و این مسئله می‌تواند در افرادی که در حال حاضر برای لخته‌شدن خون مشکل دارند یا دارو‌های رقیق‌کننده خون مصرف می‌کنند دردسرساز باشد.. سیر سیاه ممکن است باعث خونریزی زیاد بعد از عمل جراحی شود. در مرحله بعدی اجازه دهید سیر‌ها به مدت ۲ الی ۳ هفته و به شکلی پیوسته در معرض حرارت بالا قرار بگیرند تا نرم شوند و به رنگ مشکی درآیند. هر از گاهی آرام‌پز یا پلوپز خود را چک کنید و مطمئن شوید که روی تنظیمات حرارتی پایین‌تر قرار نگرفته یا خاموش نشده باشند.

عصاره سیر سیاه، رادیکال‌های آزادی را که می‌توانند به کبد و خون و کلیه‌ها آسیب بزنند کاهش می‌دهد. در مقاله چگونه سیر را به سیر سیاه تبدیل کنیم، ما روش‌های مختلف تهیه سیر سیاه را به شما معرفی کردیم. حالا که با این روش‌ها آشنا شدید، می‌توانید سیر سیاه با کیفیت عالی و طعمی بی‌نظیر را در خانه خود تهیه کرده و از خواص آن بهره‌مند شوید.

اگر بخواهید طعمی جدید به غذاهای نمکی، ترش‌مزه یا هر غذای غیرشیرین دیگری بدهید، سیر سیاه یکی از جالب‌ترین انتخاب‌ها به حساب می‌آید. از سوی دیگر، رد پای این خوراکی خوش‌عطر و طعم در تقریبا تمام فروشگاه‌های سراسر آسیا از مغازه‌های کوچک و محلی گرفته تا فروشگاه‌های زنجیره‌ای بزرگ پیدا می‌شود،. ناگفته نماند که پیش از این در کتاب کاله، خواص انبوهی ماده غذایی مغذی دیگر مانند خواص بادام زمینی، خواص دانه چیا، خواص زنجبیل و خواص انبه را هم بررسی کرده‌ایم. تخمیر سیر سفید و تبدیل شدن آن به سیر سیاه باعث واکنش‌هایی می‌شود که بر اسیدهای آمینه تاثیر می‌گذارد و به طور طبیعی، قند موجود در سیر را تغییر می‌دهد تا طعم و بافت سیر را تغییر دهد.

زیرا درون سیر سیاه ماده به نام سولفور است که باعث کاهش درد های ماهیچه ای و برای ورم مفاصل مفید است. با تهیه‌ی سیر سیاه در منزل، می‌توانید از یک چاشنی طبیعی، خوشمزه و سالم بهره‌مند شوید و آن را به دوستان و خانواده‌ی خود هدیه دهید. می توانید از آن در سوپ ها، خورش ها، سالادها، و سایر غذاهای خود استفاده کنید.

سیر سیاه حاوی مواد لینولئیک است که می تواند به درمان مشکلات جنسی مختلف از جمله زود انزالی کمک کند. تایید اینکه سیر سیاه برای درمان زود انزالی مفید است یانه هنوز جای تحقیق بیشتری دارد. شاید شما هم تبلیغات بعضی از برند ها را در مورد سیر سیاه و زود انزالی شنیده باشید و شاید در این زمینه کمی اغراق شده است. سیر سیاه موثر است ولی معجزه یا یک درمان خیلی مفید برای این مشکل نیست. با رعایت نکات بالا، می‌توانید سیر خشک با کیفیت و ماندگاری بالا تهیه کنید.

سیر سیاه طی فرایند تخمیر و کهنگی (aging) تولید می‌شود که به آن واکنش مایارد یا مایار (Maillard reaction) می‌گویند. ‌می‌توانید سیر سیاه را در خانه با استفاده از دستگاه خشک کن یا پلوپز یا هر دستگاهی که حالت گرم کن دارد، درست کنید. در ادامه برخی خواص سیر سیاه و مضرات آن را به نقل از بهداشت نیوز بخوانید.

سیر سیاه دکتر بیز

در نتیجه، سیر خشک یک ادویه خوشمزه و سالم است که می‌تواند به بهبود طعم و عطر غذاها کمک کند. همچنین، استفاده از سیر خشک می‌تواند مزایای بسیاری برای سلامتی داشته باشد. اگر به دنبال یک ادویه طبیعی و خوشمزه هستید، سیر خشک می‌تواند گزینه مناسبی برای شما باشد. سیر خشک یکی از محصولات پرکاربرد و محبوب در آشپزی و طب سنتی است. این محصول با عطر و طعم قوی خود، به غذاها طعم و مزه خاصی می‌بخشد و همچنین دارای خواص درمانی فراوانی است.

مصرف سیر سیاه باعث ایجاد و افزایش میزان انرژی می‌شود و به همین دلیل، ورزشکاران سیر سیاه را به همراه وعده‌های غذایی خود قبل از تمرین مصرف می‌کنند. سیر سیاه موجود در بست آف پرشین با کیفیت عالی و فراوری طبیعی، طعمی شیرین، ملایم و منحصر به فرد دارد که می‌تواند به هر وعده‌غذایی شما عمق و لذت ویژه‌ای اضافه کند. دستور العمل خاصی برای مصرف سیر سیاه لازم نیست ولی بهتر است قبل از صبحانه سیر سیاه را میل کنید و برای اینکه از خواص سیر سیاه بهرمند شوید بهرت است مرتب آن را مصرف کنید.

با داشتن مقدار بالایی از آنتی‌اکسیدان‌ها، سیر سیاه به کاهش التهاب در بدن کمک می‌کند و از تقویت سیستم ایمنی بدن نیز حمایت می‌کند. این آنتی‌اکسیدان‌ها با رادیکال‌های آزاد مبارزه کرده و از آسیب سلولی جلوگیری می‌کنند، که نتیجتاً سیستم ایمنی قوی‌تری برای مبارزه با عفونت‌ها و باکتری‌ها فراهم می‌کند. افراد زیادی برای مشاهده خواص سیر سیاه آن را در صبح با معده خالی می خورند تا از خواص درمانی آن بهرمند شوند. شما می توانید صبح با معده خالی این سیر را رنده کنید و داخل اب حل کنید تا بتوانید از خواص خوب آن بهرمند شوید. سیر سیاه برای تقوسیت سیستم ایمنی بدن و تقویت عملکرد سلول های ایمنی بدن لازن است و شما می توانید با خوردن سیر سیاه با معده خالی به کاهش وزن و تصیفه خون و رفع ناراحتی معده کمک کنید.

در این محصول سیر سیاه خشک شده میبایشت در روغن مذکور رنده و در جای تارک و کاملا درب بسته به مدت حداقل یک ماه نگهداری و سپس صاف گردد. ابتدا میبایست پوست حبه های سیر سیاه را کنده و در خشک کن به مدت یک روز خشک نمایید. سپس سیرهای خشک شده را در الکل هفتاد درصد رنده نموده در ظرفی که درب آن کاملا بسته شود به مدت یک ماه نگهداری نموده و سپس صاف نمایید. این سُرُم سیاه رنگ دارویی جادویی برای رشد موهای شما میباشد. خیلی از اوقات سیر سیاه را به شکل حبه‌هایی پوست‌کننده و آماده مصرف پیدا می‌کنید که درون محفظه‌های شیشه‌ای بسته‌بندی شده‌اند.

همچنین طعم سیر سیاه بسیار خوشمزه بوده و مانند رب انار است. این ماده غذایی با ظاهر متفاوت خود در مقایسه با سیر معمولی، از تخمیر سیر سفید در شرایط دمایی و رطوبتی خاص به دست می‌آید، فواید زیادی برای بدن دارد و سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی است. این مواد، می‌توانند مزایای متعددی برای سلامت بدن به همراه بیاورند و در ادامه تنها چند مورد از این خواص سیر سیاه را با یکدیگر مرور می‌کنیم. این مواد، می‌توانند مزایای متعددی برای سلامت بدن به همراه بیاورند و در ادامه تنها چند مورد از این خواص و مزایای مصرف سیر سیاه را با یکدیگر مرور می‌کنیم.

آنتی‌اکسیدان‌های موجود در سیر سیاه می‌توانند به کاهش التهاب در بدن کمک کنند و از بروز بیماری‌های شناختی مانند آلزایمر و پارکینسون جلوگیری نمایند. علاوه بر این، این نوع سیر ممکن است به بهبود حافظه و سایر عملکردهای مغزی و شناختی کمک کند. سیر خشک ارگانیک یک افزودنی طبیعی و سالم به غذاهای شما است که به راحتی در منزل تهیه می شود. این روش نه تنها به شما امکان کنترل کیفیت محصول را می دهد، بلکه از مواد شیمیایی و افزودنی های غیر ضروری نیز جلوگیری می کند.

سیر سیاه می‌تواند در کنار داشتن مزایای بسیار، مضراتی نیز به همراه داشته باشد. مصرف زیاد سیر می‌تواند صدمات نامطلوبی به معده و سلامتی ما وارد کند. به ویژه مادران شیرده و مادران باردار باید به مصرف سیر سیاه توجه کنند. اگر مادر شیرده سیر بیش از حد مصرف کند، ممکن است نوزاد دچار شکم درد شود.

سیر سیاه نسبت به سیر سفید و خام دارای فعالیت آنتی‌اکسیدانی بیشتری است.. گنجاندن سیر سیاه در رژیم غذایی هفتگی کمک می‌کند دفاعتان در برابر بیماری‌های مزمن و استرس اکسیداتیو قوی‌تر شود. سیر تازه در این محفظه‌ها پس از گذشت ۲ تا ۳ ماه به سیر سیاه تبدیل می‌شود. در این حالت سیر حالت ژله‌ای پیدا می‌کند و رنگ آن سیاه می‌شود و مزه شیرینی پیدا می‌کند. سیر سیاه خاصیت انرژی زیادی داشته و به عنوان چاشنی و طعم دهنده در تهیه انواع غذا به کار گرفته می‌شود.

سیر را طوری بپوشانید تا رطوبت آن حفظ شود و از خشک شدن آن جلوگیری شود. طبق گزارش‌ها یک خانم به دلیل یک واکنش آلرژیک به سیر سیاه دچار پنومونی شد. شیشه یا هر ظرفی که به دما مقاوم است و درب آن بخوبی بسته می شود نیز گزینه مناسبی است. باید بین بوته‌ها فضای کافی باشد و با هم تماس نداشته باشند.

سیر سیاه التهال گلو حنجره را در زمان سرما خوردگی و آلرژی کاهش دهد و بیمار های تنفسی و آسم را درمان می کند. دکتر روشن ضمیر هستم، متخصص تغذیه و رژیم درمانی (PhD). پس از پردازش سیر؛ مانند خرد کردن ، جویدن، خشک کردن؛ آلین به سرعت توسط آلییناز به آلیسین تبدیل می شود. معمولا روی بخاری ممکن است سیر پخته شود و رطوبت خود را از دست دهد. اگر از دمای بخاری به همان میزان که گفته شد مطمئن هستید (۶۰ تا ۹۰ درجه بدون کم و زیاد شدن) می توانید سیرها را در فویل بپیچید و در گرما برای مدتی بگذارید.

با گزینه های بسیار زیاد، لذت بردن از طعم منحصر به فرد و مزایای سلامتی سیر سیاه هرگز آسان تر نبوده است. سیر سیاه یک ماده دوست داشتنی است که در سال های اخیر به طور فزاینده ای محبوب شده است. این نوعی سیر است که تخمیر شده و در نتیجه رنگی تیره و کاراملی مانند و طعمی شیرین و اومامی دارد. بسیاری از مردم از سیر سیاه در آشپزی خود استفاده می کنند تا به غذاهای خود عمق و پیچیدگی اضافه کنند. با استفاده از دستگاه تخمیر سیر سیاه می‌توانید این ماده غذایی ارزشمند را در خانه تهیه کنید و از فواید بی نظیر آن بهره مند شوید. دستگاه تخمیر سیر سیاه دستگاه خاصی است که برای تهیه سیر سیاه استفاده می‌شود.

معمولا فروشندگان از دستگاه تخمیر سیر استفاده می کنند. شما می توانید در خانه هم آن را درست کنید فقط به صبر و مدوامت در حرارت نیاز دارد. سیر سیاه به عنوان مکمل غذایی در کنار داروهای قلبی ممکن است مفید باشد اما نباید جایگزین داروهای تجویز شده توسط پزشک شود. برای نگهداری سیر خشک، بهتر است آن را در یک ظرف دربسته و در مکان خشک و خنک نگهداری کرد. در پژوهشی با سوژه حیوانی مشخص شد که سیر سیاه خواص ضدچاقی دارد؛ حیواناتی که با سیر سیاه تغذیه شده بودند، از سایر حیوانات افزایش وزن کمتر و لایه‌های چربی شکمی نازک‌تری داشتند. سیر سیاه ممکن است با دارو‌های دیگری که مصرف می‌کنید تداخل ایجاد کند، مثلاً دارو‌های رقیق‌کننده خون و فشارخون و دارو‌های مربوط به عفونت ویروسی در افرادی که نقص ایمنی دارند.

خواص آنتی‌اکسیدانی سیر سیاه ده برابر قوی‌تر از همین خواص در سیر سفید می‌باشد.. این مولکول‌های آنتی‌اکسیدانی از سلول‌های شما در برابر آسیب‌های اکسیداتیو که منجر به پیری و بیماری می‌شوند محافظت می‌کنند.. سیر سیاه، آلیسین ناپایدار را به مولکول‌های پایدارتر آنتی‌اکسیدانی تبدیل می‌کنند.

خشک کردن سیر، روشی مناسب برای افزایش ماندگاری آن و حفظ خواص تغذیه‌ای آن است. اگرچه سیر سیاه به اندازه سیر خام تازه رواج ندارد، اما در ایران به گزارش ایلنا در سمنان تولید آن شروع شده است. با توجه قیمت بالای آن ما در این جا روش تهیه سیر سیاه در منزل را آورده ایم. سیر سیاه همچنین می‌تواند به کاهش سطح کلسترول و تری گلیسیرید کمک کند، که این به نوبه خود خطر بیماری قلبی را کاهش می دهد. احتمالا پس از آشنایی با فواید این سیر این سؤال برای شما ایجاد شده است که سیر سیاه از کجا بخریم.

با این حال، مشابه روش استفاده از بخاری، احتمالاً نتیجه مطلوبی حاصل نخواهد شد. سیر خشک، یک ماده‌ی ارزشمند و پرکاربرد در آشپزی است که می‌تواند طعم و عطر غذاهای آسیایی را به طور قابل توجهی بهبود بخشد. با استفاده از سیر خشک، می‌توانید غذاهای خوشمزه و سالمی تهیه کنید.

التهاب در مغز حافظه را ضعیف می‌کند یا عملکرد مغز را در طولانی‌مدت کاهش می‌دهد. مصرف مکرر سیر سیاه به پیشگیری از اختلالات ناشی از افزایش سن مانند زوال عقل و آلزایمر کمک می‌کند که در اثر آسیب سلول‌های مغزی ایجاد می‌شوند. برخی از دانشمندان ترکیبی را یافته‌اند که با آلزایمر مرتبط است. به‌گفته آنها اگر در مغز التهاب کمتری وجود داشته باشد، میزان این ترکیب کاهش می‌یابد و احتمال ابتلا به بیماری آلزایمر نیز کمتر می‌شود. مواد مغذی این سیر با سیر معمولی متفاوت است و فواید متفاوتی برای سلامتی دارد. البته سیر سیاه از محصولات خوراکی رایج به شمار نمی‌رود، زیرا تولید آن دشوار و پرهزینه است.