ارتش بلاروس: وضعیت متشنج در مرزهای دولتی با اتحادیه اروپا
وزارت دفاع بلاروس نسبت به ادامه وضعیت متشنج در مرز این کشور با اتحادیه اروپا هشدار داد. تاکنون ادعا شده است که در مجموع 20 مهاجر بر اثر اقدامات کشورهای همسایه جان خود را از دست داده اند. مقامات از غرب خواسته اند که اولین گام را به سمت آرامش بردارد.
در 28 دسامبر، سخنگوی وزارت دفاع بلاروس گفت که وضعیت مرزی با اتحادیه اروپا همچنان متشنج است. سرلشکر اولگ وینوف، رئیس اداره همکاریهای نظامی بینالمللی در اداره نظامی، در نشستی با وابستههای نظامی، کشورهای غربی را متهم کرد که به تعهدات خود عمل نمیکنند یا آنها را به صورت یکجانبه تفسیر میکنند. به همین دلیل است که وضعیت نظامی-سیاسی در مرز بلاروس "پیش بینی دشوار" می شود.
«جمهوری بلاروس به جای حمایت و تقویت روابط بینالملل، عمداً در همه جهات تحت فشار است تا خود را در سطح بینالمللی منزوی کند و به عنوان «دولت منحوس» شناخته شود.
وینوف مرزبانان کشورهای همسایه اتحادیه اروپا را به استفاده از ابزارهای ویژه علیه مهاجران و تحریک مرزبانان بلاروس متهم کرد. در نتیجه رویکرد سختگیرانه، در مجموع 20 مهاجر کشته شدند. صدها نفر از جمله زنان و کودکان مورد ضرب و شتم قرار گرفته اند.
«کشورهای همسایه در منطقه مرزی برای پنهان کردن میزان واقعی غیرقانونی بودن خود وضعیت فوق العاده اعلام کرده اند. آنها کار رسانه ها، سازمان های بین المللی و داوطلبان را محدود می کنند."
سخنگوی وزارت دفاع بلاروس با اشاره به اینکه لهستان بارها مخالف پذیرش پناهجویان در چارچوب سهمیه اتحادیه اروپا است، گفت: استفاده از زور علیه پناهجویان بخشی از سیاست دولتی لهستان است. اخیراً، لیتوانی و لهستان قوانینی را تصویب کرده اند که مغایر با قوانین اتحادیه اروپا در مورد پناهندگان است.
در همان زمان، وزارت دفاع بلاروس آماده گفتگو بود. با این حال، به گفته ویونو، غرب باید اولین قدم را بردارد تا گفت و گو انجام شود. این موضع اصولی بلاروس است که تمام اقدامات و تصمیمات دولت در مینسک بر آن استوار است.
در اوایل نوامبر، چندین هزار مهاجر در مرز بلاروس و لهستان در شرایط بسیار نامساعدی برای رسیدن به اتحادیه اروپا تجمع کردند. لهستان، عضو اتحادیه اروپا، به نوبه خود هزاران سرباز را در مرز مستقر کرده است تا از نفوذ مهاجران جلوگیری کند. از جمله از ماشین های آب پاش استفاده می شد. اتحادیه اروپا الکساندر لوکاشنکو، رئیس جمهور بلاروس را متهم کرده است که افرادی را از کشورهای بحران زده مانند سوریه، افغانستان، لیبی و عراق آورده تا آنها را به مرز اتحادیه اروپا بیاورد. دولت مینسک این اتهامات را رد کرده و نیروهای امنیتی لهستان را به درخواست وحشیانه حمایت متهم کرده است. بلاروس بعداً یک انبار در گذرگاه مرزی بروسگی را به یک مرکز پذیرش موقت برای مهاجران تبدیل کرد. برخی از آنها از آن زمان به کشور خود بازگشته اند.
بیشتر در مورد موضوع - سرباز فراری لهستانی از اعدام در مرز لهستان و بلاروس خبر می دهد
[ad_2]