سرلشکر امارات، رئیس جدید اینترپل - RT DE
احمد الرئیسی که مدت ها متهم به شکنجه است، ریاست سازمان پلیس اینترپل را بر عهده خواهد داشت. این سرلشکر اهل امارات است، یکی از بزرگترین کمک کنندگان این سازمان، که گفته می شود از اینترپل برای آزار و شکنجه مخالفان استفاده کرده است.
علیرغم اتهامات شکنجه، سازمان پلیس بین المللی اینترپل یک ژنرال از امارات متحده عربی را به عنوان رئیس جمهور جدید خود انتخاب کرد. احمد ناصر الرئیسی، بازرس ارشد وزارت کشور، منگ هونگوی را از چین به ارث برده است. در نشست عمومی 195 کشور عضو اینترپل در روز پنجشنبه در استانبول، او دو سوم اکثریت لازم را به دست آورد. علیرغم انتقادات کارکنان، الرئیسی عمدتاً برای یک دوره چهار ساله این دفتر تشریفاتی را بر عهده خواهد گرفت.
انتقاد از سوی فعالان حقوق بشر است. از دیدگاه آنها، الرئیسی یک دستگاه امنیتی متجاوز است که در آن افراد منتقد دولت خودسرانه دستگیر یا حتی شکنجه می شوند. او در حداقل پنج کشور مورد شکنجه قرار گرفته است. گروه حقوق منا نوشت در توییتر:
سازمان پلیس بینالمللی اکنون توسط یک رژیم خودکامه نمایندگی میشود که انتقاد را تروریسم میداند و کسانی را که متفاوت فکر میکنند استراق سمع، دستگیر و شکنجه میکند.»
متیو هجز، دانشمند علوم سیاسی بریتانیایی که در سال 2018 برای انجام تحقیقات به امارات سفر کرده بود، از یک پرونده شکایت کرده است. در بازگشت، نیروهای امنیتی او را به اتهام جاسوسی بریتانیا به طور موقت در فرودگاه دستگیر کردند. من شکنجه شدم، مجبور شدم دارو و مسکن مصرف کنم.»
او نه تنها تهدید به خشونت فیزیکی یا نقل مکان به یک پایگاه نظامی خارجی شد، بلکه به خانوادهاش نیز آسیب رساند. هجز گفت: «این کار از طریق سرویس های امنیتی امارات در ساختمانی انجام شد که ناصر الرئیسی مسئول آن است. رویترز در استانبول.
وی افزود: «احتمال رئیس جمهور شدن الرئیسی اینترپل، سابقه بسیار خطرناکی را ایجاد می کند که در آن سوء استفاده های سیستمی مشروع و عادی می شود تا کشورهای دیگر در سراسر جهان بتوانند به استفاده از آنها ادامه دهند.»
در ماه نوامبر، اورسولا فون در لاین، به عنوان رئیس کمیسیون اروپا، نامهای از سه عضو پارلمان اروپا دریافت کرد که در آن هشدار داده شده بود که الرئیسی میتواند بیشتر از اینکه فایده داشته باشد، ضرر داشته باشد.
الجزیره در نامه ای در 11 نوامبر به نقل از الجزیره نوشت: «انتخاب ژنرال الرئیسی، اختیار و اعتبار اینترپل را تضعیف خواهد کرد و به طور جدی بر توانایی این سازمان برای اجرای مؤثر مأموریت خود تأثیر می گذارد».
سال گذشته، 19 سازمان غیردولتی، از جمله دیده بان حقوق بشر، نسبت به انتخاب احتمالی الرئیسی ابراز نگرانی کردند.
همچنین گفته میشود که ابوظبی از فهرست به اصطلاح «لیست قرمز» مظنونان تحت تعقیب اینترپل برای تعقیب ناراضیان سیاسی سوء استفاده کرده است. الرئیسی در بریتانیا و آمریکا تحصیل کرد. او پیش از این در اینترپل مسئولیت آسیا را بر عهده داشت. بر اساس اعلام سازمان پلیس، وی در رای گیری سوم ۶۸.۹ درصد آرا را به دست آورد. در دو دور اول، نه او و نه تنها حریفش، شارکا هاورانکووا چک، اکثریت دو سوم را به دست آوردند. هاورانکووا نایب رئیس کمیته اجرایی سازمان است.
به گفته اینترپل، نقش اصلی رئیس جمهور ریاست مجمع عمومی و سه جلسه کمیته اجرایی در سال است. رئیس جمهور به طور تمام وقت در کشور خود می ماند. دبیر کل اینترپل یورگن استاک، معاون سابق خدمات پلیس جنایی فدرال از سال 2014 است.
امارات در سال 2015 کمک های مالی گسترده ای را به اینترپل آغاز کرده اند و این سوال را مطرح کرده اند که آیا این کشور می خواهد نفوذ خود را با آنها خریداری کند یا خیر. این سازمان مستقر در لیون با کمک 195 کشور عضو زندگی می کند. امارات 0.425 درصد از بودجه را به خود اختصاص داده است - حدود 243000 یورو در سال 2019.
از آنجایی که این مبلغ کافی نیست، اینترپل به طور مرتب درخواست کمک می کند. به عنوان مثال، در سال 2016، امارات متعهد شد که 50 میلیون یورو در طول پنج سال، یعنی کمک سالانه حدود 100 کشور، بپردازد. این کشور را به دومین سهم بزرگ بعد از ایالات متحده تبدیل می کند.
بیشتر در مورد موضوع - یمن: امارات پایگاه هوایی سری در پریم را گسترش داد
(dpa / rt de)
[ad_2]