وزرای امور خارجه ایران و چین روز جمعه در نشستی در چین درباره مشارکت راهبردی جامع ایران و چین گفتگو کردند. چند تن از اعضای شورای همکاری خلیج فارس به تازگی به چین رفته اند.
در حالی که روسای هیئتهای دیپلماتیک، مقامات ارشد ایرانی و نمایندگان E3 (بریتانیا، فرانسه و آلمان) در هشتمین دور مذاکرات بر سر توافق هستهای استراحت کوتاهی کردند، ایران و چین با هیئتهای بلندپایه درباره مشارکت استراتژیک دوجانبه گفتگو کردند.
به دعوت شورای دولتی چین و وانگ یی وزیر امور خارجه چین، مولود چاووش اوغلو وزیر امور خارجه ترکیه و حسین امیرعبداللهان وزیر امور خارجه ایران این هفته وارد چین شدند.
وانگ ونبین، سخنگوی وزارت خارجه چین گفت: چین و ایران قویاً از یکدیگر در موضوعات کلیدی حمایت می کنند.
در این دیدار امیرعبدالهیان و همتای چینی خود وضعیت جاری برنامه 25 ساله همکاری های راهبردی دو کشور نیز مورد بحث و بررسی قرار گرفت. توافقنامه توسعه بیشتر روابط ایران و چین در تاریخ 6 اسفند 1390 در تهران توسط وزرای خارجه چین و ایران امضا شد و همچنین پاسخی به تحریم های آمریکا بود. طبق گزارش چینی ها گلوبال تایمز هر دو طرف از سیستم تحریمها بهعنوان «حوزه قضایی با سلاح دراز» انتقاد کردهاند.
در این راستا، ایران از ابتکار توسعه جهانی چین استقبال می کند و مکانیسم همکاری توسعه متوازن را برای اجرای آن پیشنهاد می کند. گروه دوستان ابتکار توسعه جهانی که به پیشنهاد سازمان ملل متحد و به پیشنهاد چین تشکیل شد، می تواند هسته اصلی این همکاری باشد. «امیرعبدالهیان خود در مقاله ای که روز پنجشنبه منتشر شد نوشت.
بر اساس برنامه راهبردی، چین طی 25 سال 400 میلیارد دلار در اقتصاد ایران سرمایه گذاری خواهد کرد و در ازای آن، تهران تامین مستمر نفت ایران را تضمین خواهد کرد. علاوه بر این، این توافقنامه ویژگی های اصلی همکاری های دوجانبه در سیاست، فرهنگ، امنیت، دفاع و امور منطقه ای و بین المللی را برای 25 سال آینده مشخص می کند.
امیرعبدالهیان در این دیدار گفت: هماهنگی و تنوع خوبی در روابط دوجانبه در موضوعات مختلف وجود دارد و پیشرفتهای بسیار خوبی در زمینههای مختلف که به نفع دو طرف است، داشتهایم.
وزیران خارجه چهار کشور حاشیه خلیج فارس عربستان، کویت، عمان و بحرین و نایف بن فلاح الحجره دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس تنها روز جمعه به سفر پنج روزه خود به چین پایان دادند. از جمله در مورد مذاکرات توافقنامه تجارت آزاد بین چین و شورای همکاری خلیج فارس بود. در اوایل فوریه، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه برای یک نشست رسمی روسیه و چین وارد چین شد.
بیشتر در مورد موضوع - امیدهای آمریکا برای مذاکرات هسته ای جدید با ایران مبتنی بر چین و روسیه است
[ad_2]
مقالات مشابه
- تولدت مبارک پرنسس شارلوت! دیدن او Sassiest چهره
- اسباب بازی ایجاد کارشناس
- کار رهبر Starmer گفت سخنان خود صدمه دیده است یک میلیون انگلیسی کشمیری
- تنها کاری که باید برای مواد شیمیایی انجام داد
- تخریب ساختمان و انواع روشهای تخریب گروه فنی مهندسی متد برتر
- بریتنی Aldean 'دوست دارم' بیشتر بچه ها اما می گوید جیسون 'انجام'
- عشق جنیفر آنیستون شلوار جین ؟ گرفتن یک جفت برای خود در Nordstrom
- پیتر وبر: "من در نهایت آن را کردم راست' با کلی فلاناگان
- صاحب کسب و کار کوچک: این غارتگران که شکست به فروشگاه من نیست اعتراض فلوید مرگ
- ربات ترید - امیدینو.ترید