مجمع جهانی اقتصاد پیش بینی بهبود بیماری همه گیر را منتشر کرده است - RT EN
یک مطالعه جدید توسط مجمع جهانی اقتصاد هشدار می دهد که ممکن است سال ها طول بکشد تا بر تأثیرات همه گیری کووید-19 غلبه کنیم. علاوه بر این، در مواجهه با عدم تعادل اقتصادی، نگرانی ها در مورد آینده نخبگان تجاری جهانی آشکار می شود.
مجمع جهانی اقتصاد (WEF) در گزارش جدیدی در مورد ریسک های جهانی در روز سه شنبه منتشر کرد:
کووید-۱۹ و پیامدهای اقتصادی و اجتماعی آن همچنان یک تهدید حیاتی برای جهان است. نابرابری و رونق نابرابر اقتصادی ناشی از آن، شکافهای اجتماعی و تنشهای ژئوپلیتیکی را تشدید میکند.
این گزارش بر اساس نظرات نزدیک به 1000 متخصص و مدیر اجرایی ریسک از سراسر جهان در زمینه تجارت، خدمات عمومی، دولت و دانشگاه است.
نویسندگان این مطالعه از ملتها میخواهند تا علیه «شکاف» ناشی از نابرابری در واکسیناسیون در کشورهای ثروتمندتر و فقیرتر، با موانع اقتصادی قویتر و دوره بهبودی طولانیتر، متحد شوند.
بهعنوان مثال، در اتیوپی و نیجریه، طبق گزارش «دنیای ما در دادهها»، کمتر از سه درصد از جمعیت به طور کامل علیه کووید-۱۹ واکسینه شدهاند. با این حال، در ایالات متحده، 62 درصد از شهروندان، و در امارات متحده عربی و پرتغال، تقریبا 90 درصد حداقل دو واکسن دریافت کردند. با توجه به این وضعیت، نویسندگان هشدار می دهند:
«در نتیجه، نابرابریهای جهانی تنشهایی را در داخل و خارج از آن ایجاد میکند که میتواند اثرات آبشاری این همهگیری را تشدید کند و هماهنگی لازم برای رسیدگی به چالشهای مشترک را مختل کند.
بسیاری از اقتصاددانان خاطرنشان می کنند که یکی از بدترین پیامدهای همه گیر - جدا از تعداد مرگ و میر - افزایش نابرابری اقتصادی است زیرا مردم در سراسر جهان با مشاغل خطرناک یا مشکلات تحصیلی دست و پنجه نرم می کنند. این گزارش نگرانی های موجود در مورد سرعت بهبود اقتصاد جهانی را نادیده نمی گیرد:
«اگرچه اشتغال در بسیاری از اقتصادهای پیشرفته به سطوح پیش از همه گیری نزدیک می شود، بهبود اشتغال پس از کووید-19 از بهبود اقتصاد جهانی عقب مانده است.
«جوانان، زنان و کارگران کم مهارت به ویژه تحت تأثیر قرار گرفته اند. اقتصاد جهانی حداقل تا سال 2023 طول می کشد تا مشاغل از دست رفته در نتیجه کووید-19 را احیا کند.
اکثر پاسخ دهندگان موافق هستند که رکود اقتصادی ناشی از همه گیری همچنان جدی ترین مشکل است. علاوه بر این، تأثیر اقتصادی بر توانایی کشورها برای کنترل شیوع ویروس و امکان بهبود پایدار ادامه خواهد داشت. نویسندگان خاطرنشان می کنند:
چشم انداز اقتصاد کلان ضعیف است و انتظار می رود اقتصاد جهانی تا سال 2024 2.3 درصد کمتر از آنچه که بدون این همه گیری بود، کاهش یابد.
به طور کلی، تنها 16 درصد از پاسخ دهندگان به چشم انداز جهان خوش بین هستند، در حالی که تنها 11 درصد معتقدند که بهبود جهانی تسریع خواهد شد. در این گزارش آمده است:
در عوض، اکثر پاسخ دهندگان انتظار دارند که سه سال آینده یا با بی ثباتی مداوم و شگفتی های فراوان همراه باشد یا با شکاف توسعه ای که برندگان و بازندگان نسبی را از هم جدا می کند.
با این حال، با کمال تعجب، اکثر کارشناسان مورد بررسی مشکلات اقتصادی را به عنوان بزرگترین خطر جهانی در سال های آینده توصیف نکردند. در فهرست بزرگترین ریسکهای سالهای آینده، «بحرانهای معیشتی» در رتبه پنجم، «بحران بدهی» و «مقابله ژئواکونومیک» به ترتیب در رتبههای نهم و دهم قرار دارند. به نظر می رسید که سیاستمداران و تجار بیشتر نگران آب و هوا هستند و "عدم اقدام در مورد اقلیم" در صدر فهرست خطرات جهانی قرار دارد.
با این حال، دیدگاه ها از کشوری به کشور دیگر متفاوت است. در حالی که اکثر کارشناسان اروپایی نگران آب و هوا هستند، پاسخ دهندگان از استرالیا، بریتانیا و نیوزلند نگران امنیت سایبری هستند. کارشناسان ژاپنی از "رکود اقتصادی مداوم" به عنوان بزرگترین نگرانی یاد می کنند، در حالی که کارشناسان آمریکایی و کره جنوبی آن را "حباب دارایی" می نامند. کارشناسان در هند به ویژه در مورد "اختلال روابط بین ایالتی" نگران هستند و شرکت کنندگان چینی از "رویدادهای آب و هوایی شدید" به عنوان نگرانی اصلی یاد می کنند.
مجمع جهانی اقتصاد معمولاً گزارش ریسک سالانه خود را قبل از نشست سران نخبگان تجاری جهان در داووس منتشر می کند. با این حال، نشست امسال اخیراً به دلیل همهگیری - برای دومین سال متوالی - به تعویق افتاد.
بیشتر در مورد موضوع - نشست مجمع جهانی اقتصاد در داووس به دلیل Omicron لغو شد
[ad_2]