هزاران آرژانتینی در اعتراض به بدهی صندوق بین المللی پول - RT DE
هزاران نفر از آرژانتینی ها در بوینس آیرس تجمع کردند تا به طرح دولت برای مذاکره مجدد درباره بدهی های این کشور با صندوق بین المللی پول اعتراض کنند. معترضان از کاهش بیشتر و اقدامات ریاضتی که ممکن است منجر به مشکلات بیشتر شود، بیم دارند.
هزاران نفر در بوئنوس آیرس، پایتخت آرژانتین، تظاهرات کردند و از دولت خود خواستند که قرارداد بازنگری بدهی را با صندوق بین المللی پول (IMF) امضا نکند. معترضان روز شنبه در پلازا د مایو در بوئنوس آیرس تجمع کردند و پلاکاردهایی را حمل کردند که روی آن نوشته شده بود "نه به توافقنامه صندوق بین المللی پول".
کارلوس اسنارس از Organizaciones Libres del Pueblo، یکی از گروه هایی که این تجمع را سازماندهی کرد، به کانال خبری گفت. الجزیره:
مردم ممکن است از خیلی چیزها آگاه نباشند، اما از این واقعیت آگاهند که واژه "صندوق بین المللی پول" در این کشور... بدبختی و وابستگی بیشتر را برای ما به ارمغان آورده است."
و افزود:
مردم میدانند که اگر این قرارداد را امضا کنیم، در آستانه فاجعه هستیم.
دولت آرژانتین در حال حاضر در حال مذاکره با صندوق بین المللی پول برای بازسازی 44 میلیارد دلاری است که این کشور به صندوق جهانی بدهی دارد.
تاریخ این وام به سال 2018 بازمیگردد، زمانی که مائوریسیو ماکری، رئیسجمهور وقت، قراردادی 57 میلیارد دلاری را با یک وامدهنده بینالمللی امضا کرد که آن را به بزرگترین وام در تاریخ صندوق بینالمللی پول تبدیل کرد. حدود 44 میلیارد دلار بازپرداخت شده است، اما رئیس جمهور آلبرتو فرناندز، که در سال 2020 به قدرت رسید، بقیه را رد کرد و می خواهد دوباره درباره شرایط وام مذاکره کند.
این توافقنامه پرداخت 19 میلیارد دلار را در سال های 2022 و 2023 پیش بینی می کند - مبالغی که بسیاری معتقدند دولت توان پرداخت آن را ندارد. به خصوص که آرژانتین در بحبوحه رکود به سر می برد. افزایش تورم و فقر نیز در این امر نقش دارد. به گفته سازمانهای عمومی که روز شنبه تظاهرات کردند، بازپرداخت بدهی ناگزیر به اقدامات ریاضتی اضافی منجر خواهد شد که شهروندان آرژانتینی را تحت تأثیر قرار خواهد داد.
خاطرات 2018 و 2001
سازمان ها از افزایش قیمت خدمات بازنشستگی، افزایش نرخ بهره، کاهش کارهای عمومی، اخراج کارمندان دولت، حقوق بازنشستگی و هزینه های اجتماعی هراس دارند. همانطور که در سال 2018 اتفاق افتاد، زمانی که دولت طرحی را با حمایت صندوق بین المللی پول برای کاهش خدمات بدهی عمومی تصویب کرد.
نقشی که صندوق بین المللی پول قبل و در خلال بحران مالی در سال 2001 ایفا کرد نیز بسیاری از آرژانتینی ها را خشمگین کرد. پس از آن دولت پس از ناکامی در پرداخت بدهی 93 میلیارد دلاری خود، ارزش پول خود را کاهش داد و برداشت بانکی را ممنوع کرد که منجر به ناآرامی اجتماعی گسترده با افزایش بیکاری و فقر شد.
مارتین کالوس، اقتصاددان آرژانتینی میگوید: «بیاعتمادی زیادی از سوی بسیاری از جامعه به صندوق بینالمللی پول وجود دارد، زیرا هیچ حس جمعی وجود ندارد که صندوق بینالمللی پول واقعاً به آرژانتین کمک کرده است». الجزیره. و افزود:
تاثیر صندوق بین المللی پول بر سیاست آرژانتین در بسیاری از موارد بسیار آشکار است.
وی افزود: این سیاستها در کاهش لحظات بحران مؤثر نبوده و در برخی موارد کمک کرده است که ما را در بحران قرار دهیم.
به گفته سازمانهایی که روز شنبه در بوئنوس آیرس اعتراض کردند، مردم باید تصمیم بگیرند که آیا دولت باید پول صندوق بینالمللی پول را بپردازد یا خیر. این موضوع باید در همه پرسی به مردم ارائه شود. این را آنا بارتو، رهبر سازمان اجتماعی Libres del Sur گفت الجزیره:
دولت باید این بدهی را حفظ کند تا پول را برای کمک به افرادی که بیشتر به آن نیاز دارند، که تا پایان ماه شکست میخورند، که مجبورند برای کمک به خانوادههایشان به آشپزخانه عمومی بروند تا بتوانند غذا بخورند، اختصاص دهد.»
به گفته دولت، قیمت ها در 12 ماه گذشته 52 درصد افزایش یافته است و بیش از 40 درصد از جمعیت زیر خط فقر زندگی می کنند. "باریوس [Stadtviertel, Anm. d. Red] آنها غذا ندارند ازنارس به معنای واقعی کلمه گفت:
وی افزود: ما در تلاش هستیم تا شیرهایی را برای بارهایی که شیر ندارند تهیه کنیم، حتی اگر دولت بگوید که آنها کم می فرستند، اما ما نمی توانیم برای همیشه این کار را انجام دهیم.
این فعال گفت: سال سختی خواهد بود. احتمالاً همیشه در خیابان خواهید بود.
بیشتر در مورد موضوع - صندوق بین المللی پول: بدهی ملی جهان به رکورد 88 تریلیون دلار رسید
[ad_2]